Pregó

Quatre, la revista de l'ajuntament de La Secuita
Pàgina web del Centre de Dia de La Secuita
Esports
Xerrades
Activitats culturals
Cursos

Escola Bressol

Benvolgudes famílies,

Ens plau informar-vos que el proper dia 2 de maig de 2016 s’obre el període de preinscripció a l’Escola Bressol Municipal “Els Guillemets”, de la Secuita, que finalitzarà el següent 13 de maig de 2016. El centre de primer cicle d’educació infantil, de titularitat municipal, comparteix recinte i instal•lacions amb l’Escola d’Infantil i Primària Guillem de Claramunt, la qual cosa permet concentrar i aprofitar al màxim els recursos educatius dels quals disposa el municipi, i alhora facilita la mobilitat i l’accés als dos centres educatius a les famílies que tenen diversos fills o filles en diferents edats escolars, evitant els desplaçaments a diferents punts del municipi. Així mateix, s’han fet coincidir els horaris d’entrada i sortida i els dies festius i de lliure disposició.

Les instal•lacions

L’Escola Bressol, així com l’Escola d’Infantil i Primària de la Secuita, està dissenyada segons la normativa vigent. És idònia per a acollir els més petits i atendre les seves necessitats. A més a més, l’edifici està adaptat per a la mobilitat de les persones amb discapacitats i per als cotxets, per tant, està lliure de barreres arquitectòniques per garantir la seguretat de tots els infants.
El centre d’educació infantil ofereix un total de 33 places, distribuïdes en dues aules: una de P1 (nascuts l’any 2015) i una de P2 (nascuts l’any 2014). Estan dotades totes dues d’una zona per al canvi de bolquers, vàters petits i piques adaptades segons els requeriments de la normativa vigent. Aquestes aules disposen de sortida directa al pati i molta llum natural.

L’equip humà

L’equip educatiu, altament qualificat, té una base multidisciplinària per tal de cobrir diferents àrees de l’educació, tant dins del centre com en l’entorn social.
La multi professionalitat de l’equip educatiu ens permet donar respostes globals, contemplant els infants des de diferents perspectives (cognitiva, afectiva, social, psicomotriu i comunicativa), totes elles encaminades a potenciar el desenvolupament harmònic i integral dels infants.
L’equip humà de “Els Guillemets” el formen les següents persones:

  • M. Rosa Barreto. Psicopedagoga. Educadora Social. Màster en discapacitats psíquiques. Postgrau en Direcció i Gestió de Centre Educatius. Diplomada en Puericultura. Tècnic en Educació Infantil.
  • Rosalia Miró. Mestra en Educació Infantil. Professora de música. Fotògrafa.
  • Carla Cano. Tècnic en Educació Infantil. Llicenciada en Traducció i Interpretació.

Trets d’identitat

L’Escola Bressol municipal de la Secuita és una escola aconfessional i laica, plurilingüe (català, castellà i anglès), partícip dels valors culturals més propers, lligada a la vida del municipi, amb l’entorn natural, social i cultural que l’envolta.

Metodologia

La metodologia que fa servir l’escola bressol és vivencial i intuïtiva. A través de la manipulació i l’experimentació, els infants desenvolupen el seu potencial cognitiu. La llibertat de moviment els facilita el control del propi cos i estimula el desenvolupament psicomotriu. Tot plegat afavoreix l’apoderament de l’infant i li facilita la superació dels aprenentatges d’aquest primer cicle d’educació infantil.

Tota aquesta metodologia s’enfoca des d’una perspectiva lúdica. El joc és un veritable motor de desenvolupament i un element bàsic en el procés de socialització. A través del joc, es posen en pràctica situacions vivencials d’observació, d’experimentació, d’autonomia i de relació amb els altres, que afavoreixen el desenvolupament global i les relacions interpersonals en un espai de confiança, amb un clima tranquil, en el qual es troben segurs, estimats i valorats.

Servei de menjador

L’escola compta amb un servei de cuina propi, d’elaboració al mateix centre. Els àpats estan controlats per l’equip del centre, dietes equilibrades i adaptades als més petits (triturats i transició als sòlids). La cuina de l’escola de la Secuita destaca per la seva alta qualitat en l’elaboració de menús i per la utilització de productes naturals i frescos.

Període de preinscripció

La presentació de sol•licituds per poder fer la preinscripció tindrà lloc del 2 al 13 de maig.
Per a més informació, podeu adreçar-vos al mateix centre, “Els Guillemets” Escola Bressol Municipal, Carretera de Vallmoll s/n – La Secuita, o bé trucar al telèfon 977.61.15.94 en horari lectiu (de 9:00 h a 16:45 h).
Rebeu una cordial salutació.

Eudald Roca Gracia. Alcalde

Loreto Martorell Mateu. Regidora d’Ensenyament.